Menü Bezárás

CNC News

A cikkben a CNC-vel kapcsolatos legújabb fejlesztéseket foglaljuk össze. A tavaszi félév második felében több támogatás is érkezett.

Léptetőmotorok

A National Instruments jóvoltából új, erősebb, és gyorsabb léptetőmotorok kerültek hozzánk. A maximális nyomatékok: 1.48 Nm. Az  új léptetőmotoroknak hála rendszerünk sokkal stabilabb, mint eddig.

Marómotor

A Siemens pályázatán elnyert marómotorral lehetőségünk nyílt új anyagok megmunkálására is. A marómotor névleges teljesítménye 1,5kW. Kaptunk hozzá egy frekvenciaváltót is. Jelenleg még nem megoldott a frekvenciaváltó számítógépről való vezérlése, azonban már elkezdtünk foglalkozni a gondolattal.

A léptetőmotorokat közvetlenül a régiek helyére tudtuk illeszteni, azonban a Siemens pályázaton nyert motort nem tudtuk felfogadni a régi helyére a méretbeli különbségekből adódóan. Érdekesség, hogy a történet itt fordul át a CNC öngyártásába, ugyanis a régi marómotorral martuk ki az új marómotor felfogatóit.

Porszívó

Öregtagunk felajánlásából hozzájutottunk egy ipari porszívóhoz, ami azóta közvetlen a marófejtől szívja el a keletkező szállóport. A porszívó igaz felújításra szorult, de ez nem szegte kedvünket! Habár a festékkondícionálás közben történt egy apró baleset, megtörtént a festés. A felújítás részeként új szűrő került a házba. Elérhetőségi okokból nem a gyárilag hozzátartozó szűrő került bele, hanem egy kompatibilis BMW szűrő. Megjegyzendő, hogy a porszívó fémháza üzem közben több ezer volt feszültségre fel tud töltődni sztatikus jelenségeknek köszönhetően, emiatt földelésre szorul.

Related Posts