Menü Bezárás

NanoSIM vágás Tutorial

Sajnos létező probléma a SIM kártyák méretének megváltoztatása. Ez a rövid cikk a szerencsésebb esettel foglalkozik, amikor a méretet csökkentei szükséges.

Először is keresünk egy mankót, ami segít a munkánkban. Én a ezt (link) a pdf-et használtam. Többször dolgoztam már vele sikerrel.  Ragasszuk fel SIM kártyánkat a papír megfelelő helyére. Majd ragasztószalaggal rögzítsük. Ezután én a leírással ellentétben nem jelöltem be a vágás helyeit, helyette a műhelyben található lemezvágóval levágtam először a papírfelesleg nagy részét, majd a papíron lévő egyeneseket a pengéhez illesztettem, és vágtam. A módszer hátránya, hogy két papír kell hozzá, mivel egy fél kör megtétele után levágjuk a szamárvezetőt. Nagy előny viszont, hogy szép, egyenes, tiszta vágásokat kapunk. Nem okoz gondot a filcvastagságból adódó eltérés se. Spórolhatunk a papírral, ha mindkét oldalára 180°-kal elfordítva kinyomtatjuk a PDF-et.

Néhány kép a folyamatról:

Az eredményt egy Huawei P9 Lite Dual SIM-ben próbáltam ki. Az elsődleges slotban nem ismerte fel a kártyát, a másodlagosban viszont igen. A 4G működött. A készüléket kipróbáltam egy gyárilag nanoSIM kártyával, ezzel mindkét slot működött.

Related Posts