Menü Bezárás

Újabb újoncprojektek, hamarosan…

A mostani félévben is több újoncprojekt van készülőben! Te melyik elkészültét várod a legjobban? Most bemutatjuk őket!

Digitális jelfeldolgozó

Készíti: Radványi Patrik
Egy olyan eszköz fejlesztése a cél, mely mintavételez egy jelet, PC-re beküldi és ott történik a feldolgozása. Egy időfüggvényt és egy spektrumot képes előállítani, módosítani és visszaállítani, ha megfelelő a bolygók együttállása. Az eszköz egy STM32F105-ös ARM alapú mikrokontrolleren fog alapulni, a PC-s kezelőfelület pedig valószínűleg Qt-ben lát majd napvilágot.
A programkódokhoz és az egyéb tervekhez egy git szerver lesz majd a verziókövető eszköz.

LED kocka

Készíti: Szerencsi László és Bőr István
A mi projectünk egy 8x8x8-as LED kocka, mely kiállítási tárgyként fog működni a mostani helyett, mely első sorban esztétikai és vizuális szórakoztatási célokat fog szolgálni, mivel animációk lejátszására és megvalósítására lesz használatos. Az egész project lelkét egy STM32f103 mikrovezérlő adja.
Jelenleg a sematikus rajznál járunk, de törekszünk minél hamarabb kézzel fogható eredményeket létrehozni.

Általános célú fejlesztőpanel

Készíti: Szappanos Miklós
2mcu_board_mikiA projektem célja egy egyedi – saját igényeknek megfelelő – kialakítású Arduino-hoz és Semduinohoz hasonló fejlesztőpanel készítése volt. A board-on 2 mikrovezérlő található: egy Atmega328p (master) és egy ATtiny24A (slave), melyek I2C protokoll szerint kommunikálnak.
A 2 vezérlőt SPI-n keresztül lehet programozni. Az egyedi lábkiosztás azért jött létre, hogy más nyomtatott áramköri panelek kártyaszerűen beleilleszthetők legyenek.

Vonalkövető robot

Készíti: Hornyák Máté
Az én projektem egy vonalkövető robot lesz, alapvetően 2 funkcióval: Egyrészt alkalmas lesz vonalkövetésre, másrészt egy HC-06-os soros bluethooth vevő segítségével telefonnal is lehet majd irányítani. A vezérlést egy ATmega8 mikrokontroller fogja ellátni. Eddig még csak a nyáktervet csináltam meg, illetve már elkezdtem az alap inicializáló függvényeket megírni, mint pl: UART.

Related Posts

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux