Menü Bezárás

USB-s hangkártya

Készítette: Sásdi Krisztián

usb_hangkartya_pic1

Miért USB-s?
Azért mert az asztali gépemben elhalálozott az alaplapi hangkártya. PCI-os Sound Blasterhez nincs rendes Win7 driver, és egyébként sincs szabad PCI slot. Egy külső USB-s hangkártya tökéletes megoldás lehetne, de nem kapható csak nagyon rossz minőségű, hallgathatatlan, vagy nagyon drága. Ráadásul jó lenne digitális kimenet is.

Az áramkör
Nagyon egyszerű lett, hála a pcm2704 célIC-nek. Csak pár alkatrész kell köré, a belső tápfeszültségeket is előállítja. Vonalszintű kimenete van, de akár fejhallgatót is meghajt. Rendelkezik TTL szintű S/PDIF kimenettel is.

usb_hangkartya_pic2

A Texas IC mellé került még egy tápfeszültség szűrő LC-tag, valamint egy 74HC04D típusú hex-inverter az S/PDIF koax és TOSLINK optikai kimenet meghajtására.

A kivitelezés
… a doboz beszerzésével kezdődött, mert utólag lehetetlen megfelelő méretű dobozt találni. Ezután, a belső méreteket lemérve, megterveztem a nyákot. Mindössze 2 átkötést kellett elhelyezni, annak ellenére, hogy az összes alkatrész SMD, és a nyák egyoldalas. Így könnyen legyártható lett a nyák vasalásos technikával(igen, az SSO tok ellenére).

usb_hangkartya_pic3

 

Utánépítéshez:

  • Minden beszerezhető a HQVideo-ban usb_hangkartya_alkatresz
  • Beültetési rajz és nyákterv : utóbbit vasaláshoz tükrözni kell!

usb_hangkartya_beultetesiusb_hangkartya_nyakterv

Related Posts